Dotace

Starší příspěvky

Jazyková učebna

Obec Stará Ves n. O.

Den NE závislosti

Pro žáky druhého stupně bylo pondělí 7.10. ve znamení prevence závislostí. Projektový den s názvem Den NE závislosti měl za cíl poznat hrozby a příčiny, které mohou způsobit závislostní chování. Pojmenovat je, zjistit, jak se těmto hrozbám vyhnout a také kde hledat pomoc, pokud se do závislosti dostaneme my, nebo někdo z našich blízkých.

Každá třída se věnovala jinému tématu. Žáci zjišťovali informace o škodlivosti kouření, vapingu a jiných návykových látek, jiní o závislosti na počítačových hrách, sociálních sítích a vše co je spojeno s používáním internetu. Dotkli jsme se i těžších témat jako kyberšikana, sebepoškozování či syndrom CAN. Všechny své poznatky poté zpracovali a představili všem ostatním spolužákům, a to pomocí prezentace plakátů a scének, které si během dopoledne nacvičili.

Všechny práce již zdobí nástěnky ve vestibulu školy, kde si je mohou prohlédnout i mladší spolužáci. Důležitým poselstvím projektového dne bylo žákům sdělit, že vždy se mají na koho obrátit a vyhledat pomoc. Konec projektového dne provázelo vyplnění dotazníku, žáci byli s projektovým dnem spokojení, líbil se jim a považovali ho za přínosný. Přípravy, Prezentace 6. – 7., Prezentace 8. – 9., Projekty

Zuzana Stejskalová