Dotace

Starší příspěvky

Jazyková učebna

Obec Stará Ves n. O.

Archiv měsíce: Říjen 2024

Tvoje cesta načisto

Ve spolupráci s PČR Ostrava byl dne 10.10. zorganizovaný preventivní program s názvem „Tvoje cesta načisto“ Programu se zúčastnily sedmé a osmé ročníky.

Program byl velmi zajímavý. Žáci se dozvěděli, od kdy jsou trestně zodpovědní, co znamená slovo legální a nelegální, co je možné považovat za přestupek a co za trestný čin. Sledovali příběh mladých lidí o tom, jak je těžké odmítnout nabízenou cigaretu, či jinou návykovou látku a co si mají v té chvíli uvědomit a jak reagovat.

Program byl žáky pozitivně hodnocen a my se budeme těšit na další spolupráci s PČR na jaře. Foto

Zuzana Stejskalová

Den NE závislosti

Pro žáky druhého stupně bylo pondělí 7.10. ve znamení prevence závislostí. Projektový den s názvem Den NE závislosti měl za cíl poznat hrozby a příčiny, které mohou způsobit závislostní chování. Pojmenovat je, zjistit, jak se těmto hrozbám vyhnout a také kde hledat pomoc, pokud se do závislosti dostaneme my, nebo někdo z našich blízkých.

Každá třída se věnovala jinému tématu. Žáci zjišťovali informace o škodlivosti kouření, vapingu a jiných návykových látek, jiní o závislosti na počítačových hrách, sociálních sítích a vše co je spojeno s používáním internetu. Dotkli jsme se i těžších témat jako kyberšikana, sebepoškozování či syndrom CAN. Všechny své poznatky poté zpracovali a představili všem ostatním spolužákům, a to pomocí prezentace plakátů a scének, které si během dopoledne nacvičili.

Všechny práce již zdobí nástěnky ve vestibulu školy, kde si je mohou prohlédnout i mladší spolužáci. Důležitým poselstvím projektového dne bylo žákům sdělit, že vždy se mají na koho obrátit a vyhledat pomoc. Konec projektového dne provázelo vyplnění dotazníku, žáci byli s projektovým dnem spokojení, líbil se jim a považovali ho za přínosný. Přípravy, Prezentace 6. – 7., Prezentace 8. – 9., Projekty

Zuzana Stejskalová

Školní družina v 1. pololetí 2024/2025

Slavnostní zahájení školního roku 2024/2025

Děkujeme za pořízení záznamu panu uč. Chvostkovi a za zpracování panu Milanu Sýkorovi

Výtvarná soutěž Barevný podzim

Žáci školní družiny se zapojili do výtvarné soutěže s názvem Barevný podzim, kterou vyhlásil DDM Ostrava. Vytvořili nádherné obrázky. O výsledku 1. kola rozhodli samotní žáci hlasováním. Vybrané práce se zúčastní 2. kola u vyhlašovatele soutěže. Všem soutěžícím budeme držet palce. Foto zde. 

Jana Klečková

Zápisy ze školské rady

Nové zápisy z jednání školské rady najdete na stránce školské rady –  zde.

Kroužky školní družiny

Kroužky školní družiny zahájily svou činnost. Zájmové vzdělávání probíhá v kroužku šikovné ručičky, deskové hry, pohybové hry a vaření. Na to, jak kroužky probíhaly, se můžete podívat zde.

Jana Klečková

Dění ve školní družině

Od začátku školního roku jsme děti ve školní družině rozvíjely pomocí různých aktivit. Tancovaly, věnovaly se výtvarnému tvoření, hrály adaptační, pohybové, deskové a karetní hry. Věnovaly se spontánnímu hraní her, ale taky činnostem, které rozvíjí paměť, soustředění, řeč a pozornost. Na činnosti ve ŠD se můžete podívat zde.

Jana Klečková

Atletický trojboj Petřvald

V pondělí 7. října 2024 se 30 žáků 1. stupně naší školy zúčastnilo již 30. ročníku Lehkoatletického trojboje v Petřvaldě. V letošním školním roce bylo novinkou vyhlášení nejlepších výkonů v jednotlivých disciplínách. Mezi nejlepší běžkyně celého závodu se probojovaly Anička Ždychová z 1. třídy, Julie Hynečková z druhé třídy a Klára Kyasová z 3. ročníku. Nejlepšími skokany a skokankami byli Ondřej Budín a Mia Dekleva z 1. třídy, Melissa Sporinská z 2. ročníku a Lucie Jarolímová ze 4. třídy. V hodu kriketovým míčkem dosáhli na nejlepší výkon prvňáčci Zlatan Havlíček s Anničkou Ždychovou a druhačka Julie Hynečková. (Pokračování textu…)

Říjen 2024